Missie

Stichting Pim Senior is een kleinschalige zorgwoning voor mensen met een vorm van dementie. Pim Senior heeft 56 bewoners met dementie. Wij geloven dat kleinschaligheid in de zorg en een volwaardige plaats in een kleine (dorps)gemeenschap voor onze bewoners een goede plek is. Een plek waar huiselijkheid, ondersteuning op alle mogelijke gebieden en veel persoonlijke aandacht ervoor zorgen dat onze bewoners zich veilig en uitgedaagd voelt.

Iedere bewoner wordt er gekend door het personeel en de gemeenschap. Voor iedere bewoner zijn we op zoek naar de juiste benadering vanuit respect voor zijn/haar mogelijkheden. Iedere bewoner wordt door middel van individuele aandacht uitgenodigd om zichzelf te laten zien. We slagen in onze missie wanneer veiligheid, speelsheid, ontspanning en inspanning voor iedereen op maat aanwezig is.

Over ons

Visie

“Het gevoel van thuis waarbij we kwalitatief goede zorg en welzijn leveren, in een veilige omgeving met ondersteuning van mantelzorg.”

Wij geven bewoners het gevoel van thuis, dit doen wij door bewoners een veilige woonomgeving te bieden. Bewoners hebben een eigen woonruimte met de nieuwste domotica. In het gebouw zijn verschillende algemene ruimtes alles laagdrempelig en makkelijk bereikbaar. Het gebouw is geheel gelijkvloers.
Bewoners kunnen veilig naar buiten in een van de binnentuinen of rondom het gebouw in de wandeltuin.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners een zinvolle daginvulling hebben die het huiselijke gevoel geeft. Zoals bijvoorbeeld samen eten koken, de was doen, wandelen en om een boodschapje gaan. Wij proberen zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van de bewoners te behouden. Kijken naar wat wél kan en dit stimuleren. Wij werken bewonersgericht en belevingsgericht zodat ieder zichzelf kan blijven.

Thuis door zorg en aandacht

Het personeel zet zich volledig in voor de bewoners. Zij zijn betrokken en gemotiveerd. Wij zetten in op goed opgeleid personeel, verzorgenden en verpleegkundigen. Personeel krijgt ook de mogelijkheid te groeien door bijvoorbeeld het volgen van een opleiding. Personeel werkt 8-uurs diensten en wij staan gemiddeld met een ‘goede’ bezetting. Er is voldoende ruimte voor welzijn en aandacht voor de bewoners.

De betrokkenheid van mantelzorgers vinden we erg belangrijk. Mantelzorgers zijn een belangrijk onderdeel van de bewoners. Wij nemen de mantelzorgers mee in het verhuisproces en betrekken ze bij de verhuizing. Wij proberen gewoonten, zoals ze voorheen thuis waren, voort te zetten bij Pim Senior. Als een familielid bijvoorbeeld elke woensdag samen kwam eten met zijn/haar moeder willen we dit graag voortzetten. Samen koken en samen eten zoals voorheen in de thuissituatie.

Hoe zien wij de toekomst?

De woning van Stichting Pim Senior is een plek waar men een nieuw thuis vindt. Het is een veilige en vertrouwde plek waar voldoende ruimte is om zichzelf te vermaken en te ontspannen. Er is voldoende ruimte om zich voort te bewegen en terug te trekken in de eigen woonruimte. Daarnaast is de woning zo ingericht dat de allerbeste zorg die men wenst, geboden kan worden.

Binnen de woning wordt veel aandacht besteed aan de directe zorg voor de bewoners: voldoende ruimte voor 1 op 1 momenten door een ruime bezetting van gekwalificeerd personeel met een grote passie voor de zorg voor mensen met dementie. Er wordt gestreefd naar een eenduidige manier van werken zodat er zoveel mogelijk rust en structuur geboden wordt.

De ambitie is mensen een thuis te geven in een veilige en een vertrouwde woonomgeving met goede zorg en daarbij een zinvolle dagbesteding.

Wat zeggen onze bezoekers.

"Weer echt tijd voor een praatje, kopje thee of een wandeling door het dorp, dat maakt werken bij Pim Senior zo leuk"

- Gerrie

“Ik wordt hier goed verzorgd en ik woon hier graag”

- Bewoner Riet

"Ik voel me altijd welkom en gerustgesteld dat we altijd kunnen komen. We zijn blij dat onze moeder hier gelukkig is en we hoeven ons geen zorgen meer te maken, ze voelt zich veilig en vertrouwd."

- Dochter Mary

"Bij Pim Senior werk ik trots en met plezier, bied persoonlijke zorg en waardeer de aandacht voor elk individu. De kleinschaligheid laat ons snel een band opbouwen. Elke dag is hier een genot!"

- Silvia

"Ik voel me altijd welkom en gerustgesteld dat we altijd kunnen komen. We zijn blij dat onze moeder hier gelukkig is en we hoeven ons geen zorgen meer te maken, ze voelt zich veilig en vertrouwd."

- Dochter Mary

"Mijn moeder Kokkie woont sinds augustus 2021 bij Pim Senior. De lieve mensen, de positieve energie, de vrolijkheid, de muziek, het dansen en het bewegen zorgen ervoor dat zij, maar ook wij als familie, nog heel veel plezier hebben. Ze is niet zomaar een bewoner maar ze is Kokkie. Iedereen bij Pim Senior zorgen voor een prachtige sfeer. Wat een heerlijke plek voor mijn moeder."

- Dochter Ellen

"Weer echt tijd voor een praatje, kopje thee of een wandeling door het dorp, dat maakt werken bij Pim Senior zo leuk"

- Gerrie

“Ik wordt hier goed verzorgd en ik woon hier graag”

- Bewoner Riet